OpenOffice : Pengenalan

openoffice“Open Office” merupakan perisian yang dibangunkan oleh SUN Microsystems untuk kegunaan pejabat. Pasti ramai yang mengetahui OpenOffice ialah perisian sumber terbuka. Jadi perisian ini boleh dimuat turun serta digunakan tanpa sebarang bayaran atau memerlukan lesen untuk menggunakannya.

Perisian ini pada asalnya hanyalah satu perisian kecil yang dibangunkan secara pembangunan terbuka yang mana orang ramai boleh melaporkan masalah, memohon penambahan malahan menaik tarat perisian in secara bersama-sama. Dengan ini, terhasil perisian yang sesuai untuk kita semua dengan kemampuan yang luar biasa.

Paling utama, kita bole menggunakan perisian ini untuk pelbagai kegunaan – persendirian, komersil, pendidikan, pengurusan. Anda boleh membuat salinan dah mengedarkannya kepada semua – sesiapa yang anda suka.

Anda semua boleh memuat-turun OpenOffice dan mencubanya tanpa ragu-ragu DISINI.

Entri selepas ini akan menekankan tutorial dan cara penggunaan perisian OpenOffice secara am. Diharap kita semua akan mendapat manafaat yang boleh dikongsi bersama.

Artikel Berkaitan


avatar

About Editor

Artikel yang ditulis disini bolehlah diambil untuk manafaat umum tetapi perlu membuat pautan kembali kepada laman blog ini. Tiada kos diperlukan untuk anda membina link tersebut bukan?
This entry was posted in PC dan Gajet, Tutorial Komputer and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge