Wajah baru Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

Ubuntu versi terbaru bakal keluar pada sekitar April dengan kod nama Lucid Lynx. Banyak penambahbaikkan yang telah dilakukan terhadap sistem operasi ini termasuk paparan grafik. Begitu banyak perubahan yang dilakukan termasuk logo dan font asas bagi Ubuntu. Mari lihat beberapa paparan antaramuka bagi edisi terbaru ini.

Logo baru Ubuntu 10.04

CD Konsep Ubuntu 10.04

Antarmuka Ubuntu 10.04 #1

Antaramuka Ubuntu 10.04 #2

Splash Screen Ubuntu 10.04

Maklumat am mengenai Ubuntu boleh dilayari DISINI

Artikel Berkaitan


avatar

About Editor

Artikel yang ditulis disini bolehlah diambil untuk manafaat umum tetapi perlu membuat pautan kembali kepada laman blog ini. Tiada kos diperlukan untuk anda membina link tersebut bukan?
This entry was posted in Informasi Semasa and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Wajah baru Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

  1. avatar TMUkmkd says:

    huh kelmarin aku main pasang pakej backport. lepas tu wireless interface aku hilang haha
    padan muka!
    now guna kernal lama. dia hanya effect kernal baru je

  2. avatar zoul says:

    Salam..

    Grafik Ubuntu memang cantik dan kemas dan yg penting takde virus..
    Tp aku ada masalah nak connect internet guna Ubuntu..
    Nak kene belajar lagi.. hi hi

  3. avatar etomyam says:

    bagus dan kemas je nampak ubuntu ni, tak pernah pakai la pulak

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge