Internet Explorer 9 preview

IESelepas Windows 7 dilancarkan bulan lepas, Microsoft buat pertama kali mempamerkan Internet Explorer 9 di Professional Developer Conference yang bertempat di Los Angeles. Walaupun begitu, preview teknikal hanya boleh dicapai tahun hadapan. beberapa perkara penting yang dinyatakan:

  • Sokongan HTML 5: Microsoft masih belum memberikan komitmen sepenuhnya dalam pembangunan HTML 5 walaupun mengatakan sokongan kepada HTML 5 dan bergabung usaha dalam piawai HTML sekitar Ogos.
  • DirectX : Internet Explorer 9 akan menggunakan memacu perkakasan DirectX bagi meningkatkan kelajuan grafik serta AJAX.
  • Sokongan CSS :  IE9 bakal mempunyai sokongan CSS yang lebih baik, walaupun sebenarnya ia telah sekian lama berada di pelayar web yang lain.
  • JavaScript: banyak perisian internet menggunakan JavaScript. IE9 bakal menambahbaik pemprosesan JavaScript agar lebih pantas.

Penumpuan Microsoft adalah untuk memastikan ia terus mampu menyaingi pelayar web lain dah terus berada di pasaran pengguna.

Artikel Berkaitan


avatar

About Editor

Artikel yang ditulis disini bolehlah diambil untuk manafaat umum tetapi perlu membuat pautan kembali kepada laman blog ini. Tiada kos diperlukan untuk anda membina link tersebut bukan?
This entry was posted in Informasi Semasa and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge