Kerabu Mangga

Kerabu Mangga

Sebenarnya idea ni datang dari suatu hari selepas pulang dari bekerja, penat sangat nak masak, ajak family makan di kedai. Ternampak menu kerabu mangga, apalagi orderlah satu pinggan. Dihantarlah oleh pelayan, cari punya cari tak … Continue reading

Posted in Resepi dan Masakan | Tagged , , , , , , | 9 Comments

Daging Bakar Black Pepper

daging bakar

  Ini merupakan satu cara mudah memasak daging tanpa memerlukan kemahiran untuk memasak. Bahan-bahan: 300 gram daging lembu (batang pinang) 2 sudu lada hitam (ditumbuk) Sedikit garam Minyak zaitun Cara Memasak: Lumurkan daging dengan lada … Continue reading

Posted in Resepi dan Masakan | Tagged , , | 6 Comments

Judi Perosak Akidah, Syariat dan Akhlak – Khutbah Jumaat

judi_malaya

Sidang jumaat yang dirahmati allah, Marilah sama-sama kita bertakwa kehadrat allah s.w.t dengan sebenar-benar bertakwa,melaksanakan segala suruhannya dan menjauhi segala larangannya,mudah-mudahan kita akan mendapat kejayaan,ketenangan dan kemuliaan dunia dan akhirat. Sidang jumaat yang dirahmati allah, … Continue reading

Posted in Info Muslimin | Tagged , , , , | 1 Comment

Surat Memohon Cuti…

Agaknya saya dah lama tak update blog ini disebabkan sedikit sibuk dengan urusan harian dan ingin juga memohon cuti dan meluangkan masa untuk memgemaskini blog ini yang dah lama saya tinggalkan.. Jadi layan je lah … Continue reading

Posted in Informasi Semasa | Tagged , , | 5 Comments

Kepercayaan Mistik dan Tahyul Masyarakat Islam

Sidang jumaat yang dirahmati Allah SWT sekalian, Saya berpesan kepada diri saya dan tuan-tuan sekalian, marilah kita tanamkan dalam diri kita perasaan takut dan gerun kepada Allah SWT.  Takut maksud ia yakin dan percaya bahawa … Continue reading

Posted in Info Muslimin | Tagged , , , | 11 Comments

Pak Guard naik gaji…

Bermula pada bulan Julai, gaji pekerja keselamatan atau jaga akan mempunyai gaji pokok sekitar RM 1,100 hingga RM 1,450. Berita ini sememangnya satu berita yang amat menggembirakan pekerja keselamatan di negara kita yang juga terpaksa … Continue reading

Posted in Informasi Semasa, Editorial | Tagged , , , | 9 Comments

Tingkatkan Keselamatan Blog dengan Secure WordPress

Mungkin ramai telah mengalami masalah dengan pemasangan blog berasaskan WordPress khususnya digodam dan kehilangan data. Ada satu plugin mudah yang mampu mengurangkan risiko hacker serta meningkatkan keselamatan blog. Plugin yang dimaksudkan ialah Secure WordPress. Kelebihan … Continue reading

Posted in Tutorial Komputer | Tagged , , , | 17 Comments

Career Expo 2010 – JobsDB.com

Satu lagi ekspo kerjaya yang dikendalikan oleh JobsDB.com bakal berlangsung pada bulan mei ini. Bagi mereka yang berminat, bolehlah menyediakan diri berserta CV untuk menghadirinya. Ia juga merupakan peluang bagi anda untuk mendapatkan kerjaya impian. … Continue reading

Posted in Pendidikan dan Kerjaya | Tagged , , , , | 7 Comments

Riba dan Kesannya Dalam Kehidupan

Sidang Jumaat yang dirahmati Allah sekalian, Marilah kita memperkasakan ketakwaan kita kepada Allah Subhanahu Wata’ala dengan mengerjakan segala suruhan-Nya dan meninggalkan segala larangan-Nya. Mudah-mudahan, kita mendapat keberkatan dan keredhaan-Nya, di dunia mahu pun di akhirat. … Continue reading

Posted in Info Muslimin | Tagged , , | 6 Comments

Nuffnang Buffered Earning Pertama

Sekadar nak berkongsi dengan pengunjung laman ini. Semasa membelek laman web Nuffnang dan melihat data statistik, Anjung Web telah mendapat buffered earning dari Nuffnang buat kali pertama. Taklah banyak, tapi ini membuatkan kami sedikit bersemangat … Continue reading

Posted in Editorial | Tagged , , , | 14 Comments